‘Al doende leert men’

PMT staat voor PsychoMotorische Training. Hierbij spelen werkvormen waarbij beweging en het lichaam centraal staan een belangrijke rol. De oefeningen die ik gebruik variëren van sport- en spelactiviteiten zoals balspelen en samenwerkingsoefeningen, tot meer lichaamsgerichte activiteiten als ontspanningsoefeningen of mindfulness. Niet alleen praten dus, maar vooral aan de slag.

 

Persoonlijke- en groepsprocessen komen in de oefenvormen vaak haarscherp naar voren: gedrag dat mensen in spel en beweging laten zien vertoont grote gelijkenis met hun gedrag op andere momenten, in andere relaties en in andere contexten. Hoe iemand omgaat met thema’s als prestatiedrang, grenzen stellen, assertiviteit en samenwerken wordt in de werkvormen die ik inzet vaak veel duidelijker dan wanneer je er alleen maar over praat.

 

PMT geeft de mogelijkheid om middels krachtige ervaringen het denken, voelen en handelen te onderzoeken en met elkaar te verbinden. Dit in combinatie met de kans om direct te oefenen met nieuw gedrag maakt PMT tot een zeer effectieve methodiek.

 

Spreekt deze werkwijze je aan? Neem dan contact op om een afspraak te maken voor een kennismaking of intakegesprek.